Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

U Središnjoj knjižnici u Marinićima, 5.10., povodom Svjetskog dana zaštite životinja u suradnji s KRAS-om i PGŽ-om održana je pričaonica za predškolce u kojoj smo djeci predstavili  slikovnicu  „Izgubljeni Flegi“, autorice Sandre Medica i ilustratorice Nine Kovačič.

Grupa predškolaca iz Dječjeg vrtića Zvončica nakon odslušane priče razgovarala je o kućnim ljubimcima, postupanju u slučaju da se pronađe životinja koja nema vlasnika, pet friendly mjestima u našoj okolici i sl. Na kraju našeg druženja, svako dijete dobilo je slikovnicu na dar te su puni dojmova otišli u vrtić gdje su nastaviti s provođenjem aktivnosti na temu Svjetskog dana zaštite životinja na način da su likovno obraditi temu Moj kućni ljubimac ili Moja najdraža životinja.

Odgajateljice se u ime Dječjeg vrtića Zvončica zahvaljuju Primorsko-goranskoj županji i KRAS-u na darovanim slikovnicama. Ukupno je podijeljeno 26 slikovnica za 17 sudionika, a ostalih devetero djece dolaze u popodnevnu smjenu pa će ih slikovnice dočekati u grupi.